Boctok
Historiasta nykypäivään

Boctok Oy on perustettu vuonna 1992

Alkuvuosina teimme LVI-konsultointia ja työurakointia ainoastaan Venäjällä

Ensimmäinen työkohteemme oli Venäjän McDonald´s-ravintolaketjun pääkonttori Moskovassa. Muita suuria työkohteitamme ovat olleet muun muassa sotilaskyläprojektit Mulino ja Novo Smolino, johon rakennettiin yli tuhat huoneistoa. Boctok on tehnyt myös itsenäisiä kokonaisurakoita, esimerkiksi Ison-Britannian Venäjän suurlähetystön LVI-työt.

Venäjän valuutan kurssin romahdettua elokuussa 1998 suomalaisten rakennusyritysten tilauskanta Venäjällä tippui rajusti. Myös keskeneräisiä rakennuskohteita jäädytettiin rahoituksen puutteessa. Samalla suurten urakkakohteiden tarjouskilpailut ja toteutustapa muuttuivat suomalaisten kannalta epäedulliseksi, mikä pakotti suomalaiset rakennusyritykset organisoimaan uudelleen toimintansa Venäjällä. Vuosituhannen vaihteessa kotimaan markkinat alkoivat elpyä, ja Boctok Oy:n asiakkaat ja yhteistyökumppanit viestittivät, että Suomessakin olisi tilaa osaavalle LVI-ammattilaiselle.

Ensimmäisen työurakkamme Suomessa teimme syksyllä 2001

Suomessa toiminta alkoi asennusurakoina, joista olemme vähitellen siirtyneet LVI-töiden kokonaisurakointiin. Parin vuoden ajan Boctok Oy toimi sekä Venäjällä että Suomessa, mutta tällä hetkellä olemme keskittyneet töihin Suomessa ja toistaiseksi viimeinen vientikohteemme luovutettiin kesällä 2003.